Jednoduchá minútka z bravčovej krkovičky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 148985x
Bravčová krkovička je vhodná aj na prípravu minútok. Je šťavnatá a opekaním získa lákavú farbu a chuť.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | bravčová krkovička |
2 ks | cibula |
korenie "Steak 7 korenie" | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
olej na vyprážanie | |
olej | |
na ozdobu: | |
uhorka | |
zelená cibuľová vňať | |
paradajka |
Postup prípravy receptu
Plátky bravčové krkovička naklepeme tak, aby nezostali moc silné, posypeme korením na steak a potrieme olejom. Necháme v chlade uležať, najlepšie do druhého dňa. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Plátky bravčové krkovička opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán, z každej asi 10 minút. Potom pod mäso nasypeme kolieska cibule a spoločne opekáme do zhnednutia cibule. Osolíme, okoreníme, prípadne ešte dochutíme korením "Steak 7 korenie". Opečené plátky mäsa na tanieri pokladieme osmaženej cibuľou a polejeme vypečenou šťavou. Táto jednoduchá minútka z bravčové krkovička chutí s ryžou alebo hranolky, ale postačí aj chlieb. Doplníme čerstvou zeleninou, môžeme pridať tatarku alebo dressink podľa vlastnej chuti. Pri nákupe mäsa vyberajte krkovičiek libovější, nie príliš prerastený.