Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jednoduchá minútka z bravčovej krkovičky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 148985x
Jednoduchá minútka z bravčovej krkovičky

Bravčová krkovička je vhodná aj na prípravu minútok. Je šťavnatá a opekaním získa lákavú farbu a chuť.

vytlačiť recept Jednoduchá minútka z bravčovej krkovičky
recept Jednoduchá minútka z bravčovej krkovičky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky bravčová krkovička
2 ks cibula
korenie "Steak 7 korenie"
mleté čierne korenie
soľ
olej na vyprážanie
olej

na ozdobu:

uhorka
zelená cibuľová vňať
paradajka

Postup prípravy receptu

Plátky bravčové krkovička naklepeme tak, aby nezostali moc silné, posypeme korením na steak a potrieme olejom. Necháme v chlade uležať, najlepšie do druhého dňa. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Plátky bravčové krkovička opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán, z každej asi 10 minút. Potom pod mäso nasypeme kolieska cibule a spoločne opekáme do zhnednutia cibule. Osolíme, okoreníme, prípadne ešte dochutíme korením "Steak 7 korenie". Opečené plátky mäsa na tanieri pokladieme osmaženej cibuľou a polejeme vypečenou šťavou. Táto jednoduchá minútka z bravčové krkovička chutí s ryžou alebo hranolky, ale postačí aj chlieb. Doplníme čerstvou zeleninou, môžeme pridať tatarku alebo dressink podľa vlastnej chuti. Pri nákupe mäsa vyberajte krkovičiek libovější, nie príliš prerastený.

Komentáre k receptu Jednoduchá minútka z bravčovej krkovičky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty