Jednoduchá kapustová
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 143904x
Zostalo vám uvarené kyslá kapusta? Pripravte z neho rýchlu, jednoduchú a pritom chutnú kapustová, ktorú si obľúbia aj vaše deti.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 l | voda |
3 ks | zemiaky |
1 ks | cibuľa (väčšia) |
100 ml | mlieko |
1 miska | varené kyslá kapusta |
50 g | maslo |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 lyžica | hladká múka |
na ozdobu: | |
zelená petržlenová vňať | |
podľa chuti: | |
soľ | |
Rasco | |
mleté čierne korenie | |
1 lyžica | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme, rozpolíme a nakrájame na plátky. V hrnci rozpustíme maslo a na ňom osmažíme cibuľu. Smažíme ju, ako sklovita. Potom k nej do hrnca prilejeme 1,5 litra vody, vhodíme pokrájané zemiaky, trochu rasce a soľ. Privedieme k varu a varíme do zmäknutia zemiakov. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme k nim kyslé, už uvarené kapustu a prehrejeme. V mlieku dôkladne rozmiešame 1 lyžicu hladkej múky, k tomu primiešame aj kyslú smotanu. Všetko nalejeme do hrnca k vývaru so zemiakmi a kapustou. Za stáleho miešania varíme 2 - 3 minúty, do zhustnutia. Kapustová dochutíme lyžicou cukru, prípadne ešte prisolíme. Môžeme aj trochu okoreniť. Jednoduchou kapustová na tanieri ozdobíme vetvičkou zelenej petržlenovej vňate.