Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jednoduchá jablková štrúdľa

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59543x
Jednoduchá jablková štrúdľa

Sezóna jabĺk je v plnom prúde a dobrý štrúdľu je klasika.

vytlačiť recept Jednoduchá jablková štrúdľa
recept Jednoduchá jablková štrúdľa
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 sklenka voda
600 g hladká múka
1 ks vajcia
1 ks tuk 100%

na ozdobu:

cukor múčka

na potření:

vajcia

podľa potreby:

jablko
cukor
orechy
Škorica
hrozienka
strúhanka

Postup prípravy receptu

Najprv si olúpeme a nahrubo nastrúhame jablká. Z jabĺk vytlačíme šťavu. Tuk nastrúhame na hrubom strúhadle, cesto sa potom lepšie spracováva. Potom si pripravíme z múky, vajcia, tuku a vody cesto, ktoré si rozdelíme na 5 dielov. Z každého dielu vyvaľkáme obdĺžnik, posypeme trochou strúhanky, pridáme jablká a posypeme škoricou, cukrom, orechy a hrozienkami. Cesto zabalíme v závin, prenesieme na plech, ktorý sme vyložili pečiacom papírem.Takto pripravíme všetkých päť závinov. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, poprepichujeme vidličkou, aby sa závin nenafukoval a nepraskol. Jablkový štrúdľu pečieme, kým nemá krásne chrumkavú kôrku. Studený jablkový závin pocukrujeme práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Jednoduchá jablková štrúdľa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty