Jednoduchá jablková štrúdľa
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 59543x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 sklenka | voda |
600 g | hladká múka |
1 ks | vajcia |
1 ks | tuk 100% |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
na potření: | |
vajcia | |
podľa potreby: | |
jablko | |
cukor | |
orechy | |
Škorica | |
hrozienka | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Najprv si olúpeme a nahrubo nastrúhame jablká. Z jabĺk vytlačíme šťavu. Tuk nastrúhame na hrubom strúhadle, cesto sa potom lepšie spracováva. Potom si pripravíme z múky, vajcia, tuku a vody cesto, ktoré si rozdelíme na 5 dielov. Z každého dielu vyvaľkáme obdĺžnik, posypeme trochou strúhanky, pridáme jablká a posypeme škoricou, cukrom, orechy a hrozienkami. Cesto zabalíme v závin, prenesieme na plech, ktorý sme vyložili pečiacom papírem.Takto pripravíme všetkých päť závinov. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, poprepichujeme vidličkou, aby sa závin nenafukoval a nepraskol. Jablkový štrúdľu pečieme, kým nemá krásne chrumkavú kôrku. Studený jablkový závin pocukrujeme práškovým cukrom.