Jazmínová ryža s kukuricou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 62359x
Nie vždy musí byť ryža len prílohou. V tomto receptu je na prvom mieste a dopĺňame ju opraženou kukuricou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 štipiek | soľ |
200 - 250 g | jazmínová ryže |
1 kocka | zeleninový bujón |
na ozdobu: | |
Sušená petržlenová vňať | |
čerstvá zelenina a bylinky | |
príloha: | |
soľ | |
250 g | sladká mrazená kukurica |
1 plátok | maslo |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si hlavnú časť receptu - ryžu. Použijeme jasmínovou ryžu a dôkladne ju umyjeme v studenej vode. Medzitým v hrnci uvedieme do varu vodu ochutenú trochou soli a kockou bujónu. Vhodíme ryžu - voda by mala presahovať vrstvu ryže o pár centimetrov. Pozvoľna varíme asi 10 - 13 minút. Ryža by mala vsiaknuť takmer celé množstvo vody. Potom necháme jasmínovou ryžu pod pokrievkou "dôjsť". Počas varenia ryže si umyjeme bylinky a zeleninu na ozdobu, pripravíme aj prílohu zo sladkej kukurice. Tu na kúsku masla opražíme, keď začne chytať zlatistú farbu, osolíme ju a odstavíme. Jasmínovou ryžu servírujeme na predhriatej taniere, doplníme o kukuricu, dozdobíme treba paradajkami a petržlenom - čerstvú i sušenú. Ihneď podávame. Rýchle, jednoduché, ale výborne to chutí. Ideálna letná večera, vhodná aj pre vegetariánov.