Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jazmínová ryža s kukuricou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62359x
Jazmínová ryža s kukuricou

Nie vždy musí byť ryža len prílohou. V tomto receptu je na prvom mieste a dopĺňame ju opraženou kukuricou.

vytlačiť recept Jazmínová ryža s kukuricou
recept Jazmínová ryža s kukuricou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 - 3 štipiek soľ
200 - 250 g jazmínová ryže
1 kocka zeleninový bujón

na ozdobu:

Sušená petržlenová vňať
čerstvá zelenina a bylinky

príloha:

soľ
250 g sladká mrazená kukurica
1 plátok maslo

Postup prípravy receptu

Pripravíme si hlavnú časť receptu - ryžu. Použijeme jasmínovou ryžu a dôkladne ju umyjeme v studenej vode. Medzitým v hrnci uvedieme do varu vodu ochutenú trochou soli a kockou bujónu. Vhodíme ryžu - voda by mala presahovať vrstvu ryže o pár centimetrov. Pozvoľna varíme asi 10 - 13 minút. Ryža by mala vsiaknuť takmer celé množstvo vody. Potom necháme jasmínovou ryžu pod pokrievkou "dôjsť". Počas varenia ryže si umyjeme bylinky a zeleninu na ozdobu, pripravíme aj prílohu zo sladkej kukurice. Tu na kúsku masla opražíme, keď začne chytať zlatistú farbu, osolíme ju a odstavíme. Jasmínovou ryžu servírujeme na predhriatej taniere, doplníme o kukuricu, dozdobíme treba paradajkami a petržlenom - čerstvú i sušenú. Ihneď podávame. Rýchle, jednoduché, ale výborne to chutí. Ideálna letná večera, vhodná aj pre vegetariánov.

Komentáre k receptu Jazmínová ryža s kukuricou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty