Jazmínová ryža s jablkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 69053x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 hrnky | jazmínová ryže |
5 ks | jablko |
podľa chuti: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
mletá škorica | |
maslo na vymastenie | |
mlieko | |
mleté vlašské orechy |
Postup prípravy receptu
Jablká olúpeme, rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame na hrubom strúhadle. Jasmínovou ryžu uvaríme v mlieku, nie úplne domäkka. Necháme ju chvíľu odstáť. Môžeme trochu osladiť, ale nemusíme, ryža je sama o sebe sladkastej chuti. Väčšia a vyššia hrniec alebo pekáčik vymažeme maslom. Ryžu rozdelíme na tri diely - tri vrstvy. Dáme prvú vrstvu ryže, posypeme škoricou, mletými orieškami a dáme vrstvu jabĺk, môžeme posypať práškovým cukrom, ale nie je to potrebné. Ešte raz zopakujeme - ryža, škorica, orechy, jablká a zakončíme vrstvou ryže. Posypeme škoricou. Ryžový nákyp vložíme do predhriatej rúry a necháme chvíľu zapiecť. Ihneď podávame, ale jazmínová ryža chutí dobre aj vychladnutá.