Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jazmínová ryža s jablkami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69053x
Jazmínová ryža s jablkami

Sladký ryžový nákyp s jablkami a škoricou.

vytlačiť recept Jazmínová ryža s jablkami
recept Jazmínová ryža s jablkami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 hrnky jazmínová ryže
5 ks jablko

podľa chuti:

cukor múčka

podľa potreby:

mletá škorica
maslo na vymastenie
mlieko
mleté vlašské orechy

Postup prípravy receptu

Jablká olúpeme, rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame na hrubom strúhadle. Jasmínovou ryžu uvaríme v mlieku, nie úplne domäkka. Necháme ju chvíľu odstáť. Môžeme trochu osladiť, ale nemusíme, ryža je sama o sebe sladkastej chuti. Väčšia a vyššia hrniec alebo pekáčik vymažeme maslom. Ryžu rozdelíme na tri diely - tri vrstvy. Dáme prvú vrstvu ryže, posypeme škoricou, mletými orieškami a dáme vrstvu jabĺk, môžeme posypať práškovým cukrom, ale nie je to potrebné. Ešte raz zopakujeme - ryža, škorica, orechy, jablká a zakončíme vrstvou ryže. Posypeme škoricou. Ryžový nákyp vložíme do predhriatej rúry a necháme chvíľu zapiecť. Ihneď podávame, ale jazmínová ryža chutí dobre aj vychladnutá.

Komentáre k receptu Jazmínová ryža s jablkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty