Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jaternicový prát

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133183x
Jaternicový prát

Popraskali vám jaternice? Nie je nič jednoduchšie, ako z nich urobiť prát. Jitrnicový prát je taky vhodný na rýchly obed.

vytlačiť recept Jaternicový prát
recept Jaternicový prát
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks jaternice
1 ks cibule (veľká)
1 lyžica maslo

podľa chuti:

mleté čierne korenie
majorana
soľ

Postup prípravy receptu

Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. V panvici si pomaly rozohrejeme maslo. Vsypeme cibuľu a pomaly ju osmažíme dozlatista. Z jaterníc vytlačíme prát. Prípadne kupovaný jitrnicový prát vyberieme z obalu. Do zlatisté cibuľky pridáme jitrnicový prát a osmažíme ho dozlata. Nakoniec ho podľa chuti osolíme, okoreníme, prípadne pridáme majoránku. Horúci jitrnicový prát podávame so zemiakovou kašou a hustým slaninovým kapustou. Jitrnicový prát ihneď podávame.

Komentáre k receptu Jaternicový prát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty