Jaternicový prát
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 134426x
Popraskali vám jaternice? Nie je nič jednoduchšie, ako z nich urobiť prát. Jitrnicový prát je taky vhodný na rýchly obed.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | maslo |
4 ks | jaternice |
1 ks | cibule (veľká) |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
majorana | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. V panvici si pomaly rozohrejeme maslo. Vsypeme cibuľu a pomaly ju osmažíme dozlatista. Z jaterníc vytlačíme prát. Prípadne kupovaný jitrnicový prát vyberieme z obalu. Do zlatisté cibuľky pridáme jitrnicový prát a osmažíme ho dozlata. Nakoniec ho podľa chuti osolíme, okoreníme, prípadne pridáme majoránku. Horúci jitrnicový prát podávame so zemiakovou kašou a hustým slaninovým kapustou. Jitrnicový prát ihneď podávame.