Jarný šalát z nových zemiakov
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 5111x
Zemiakový šalát s vajcami, pórom, cibuľou a cigóriou podávame ako prílohu k mäsu alebo ku vyprážané rybe. Výborne chutí aj samostatne na listoch šalátu.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | červená čakanka |
1 svazeček | jarná cibuľka |
250 ml | majonéza |
500 g | nové zemiaky |
150 ml | biely jogurt |
4 ks | vajcia |
1/3 ks | pór |
podľa chuti: | |
olivový olej | |
soľ | |
citrónová šťava | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Studené olúpeme a nakrájame na kocky. Vajcia uvaríme natvrdo a vychladnuté usekáme alebo nastrúhame nahrubo. Pór a cibuľku očistíme a nakrájame na jemné kolieska. Listy čakanky očistíme a natrháme na kúsky. Majonézu zmiešame s jogurtom, soľou a korením. Podľa chuti okyselíme citrónovou šťavou. V mise premiešame nakrájané zemiaky, vajcia, pór, cibuľku a čakanku. Zmes pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a ochutíme čiernym čerstvo mletým korením. Všetko spojíme zálievkou z majonézy a jogurtu. Premiešame a necháme asi 20 minút rozležet. Jarný zemiakový šalát s chrumkavou cigóriou podávame na listoch šalátu s pečivom alebo aj samostatne.