Jarný šalát z čerstvej zeleniny
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 75406x
Recept na osviežujúci zeleninový šalát so šunkou a cesnakovým dressingom. Najlepšie chutí s opečenými hriankami.
(Recept sa páči celkom 6x)
2 komentáre
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | biela kapie |
150 g | keříčkové paradajka |
1 zväzok | reďkovky |
150 g | uhorka hadovka |
100 g | morčacie alebo kuracie šunka |
zálievka: | |
mletý korenie | |
2 strúčiky | cesnak |
300 ml | jogurtová majonéza light |
soľ |
Postup prípravy receptu
Najprv pripravíme dresing. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením, vmiešame do jogurtovej majonézy. Necháme v chlade odležať. Všetku zeleninu riadne umyjeme. Uhorku necháme aj so šupkou, papriky zbavíme jadrovníkov. Paradajky nakrájame na osminky, papriku, uhorky a reďkovky pokrájame na rezance. Šunku jemne nakrájame na prúžky. Všetko prelejeme dressingom a premiešame. Podľa chuti prisolíme. Ihneď podávame prizdobené zeleninou. Přikusujeme toast alebo biele pečivo. Jarná šalát neskladujú, pretože zelenina pustí vodu, a tým sa mení konzistencia aj chuť.
Komentáre k receptu Jarný šalát z čerstvej zeleniny (2 komentáre)
-
nikola chmelova
22.November 2016 18:50
Musi o bit fajnove :-)
-
nikola chmelova
22.November 2016 18:49
Musi to bit viborne