Jarný karfiolový nákyp
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 24449x
Karfiol je jemná a zdravá zelenina, ktorú možno využiť rôznym spôsobom. Aj keď platí, že najlepšie je klasika, predsa len stále hľadáme nové možnosti.
Recept na 4 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | nové zemiaky |
4 lyžice | sladká smotana |
1 ks | vajcia |
400 g | karfiolové ružičky |
4 ks | vňaťovú cibuľka |
100 g | ementál |
1 štipka | muškátový oriešok |
150 g | údené mäso |
1 kelímok | kyslá smotana |
na ozdobu: | |
pažítka | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
morská soľ | |
mletá sladká paprika |
Postup prípravy receptu
Karfiol uvaríme v osolenej vode, pokvapkáme citrónom a necháme vychladnúť. Uvarené a vychladnuté zemiaky nakrájame na plátky, údené mäso nakrájame na kocky. Vo veľkej mise tieto tri ingrediencie ľahko premiešame. Dôkladne vymažeme zapekacie misu, vložíme zmes. Zalejeme kyslou smotanou, do ktorej sme predtým vmíchali sladkú smotanu, 1 celé vajce, korenie a zelené bylinky podľa chuti. Zmes necháme krátko zapiecť asi 10 minút. Potom ešte posypeme strúhaným ementál a jarné karfiolový nákyp zapekáme ďalších 5 minút. Jarný karfiolový nákyp ihneď podávame.