Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jarný karfiolový nákyp

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24507x
Jarný karfiolový nákyp

Karfiol je jemná a zdravá zelenina, ktorú možno využiť rôznym spôsobom. Aj keď platí, že najlepšie je klasika, predsa len stále hľadáme nové možnosti.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Jarný karfiolový nákyp
recept Jarný karfiolový nákyp
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g karfiolové ružičky
4 ks vňaťovú cibuľka
100 g ementál
1 štipka muškátový oriešok
150 g údené mäso
1 kelímok kyslá smotana
300 g nové zemiaky
4 lyžice sladká smotana
1 ks vajcia

na ozdobu:

pažítka

podľa chuti:

mleté čierne korenie
morská soľ
mletá sladká paprika

Postup prípravy receptu

Karfiol uvaríme v osolenej vode, pokvapkáme citrónom a necháme vychladnúť. Uvarené a vychladnuté zemiaky nakrájame na plátky, údené mäso nakrájame na kocky. Vo veľkej mise tieto tri ingrediencie ľahko premiešame. Dôkladne vymažeme zapekacie misu, vložíme zmes. Zalejeme kyslou smotanou, do ktorej sme predtým vmíchali sladkú smotanu, 1 celé vajce, korenie a zelené bylinky podľa chuti. Zmes necháme krátko zapiecť asi 10 minút. Potom ešte posypeme strúhaným ementál a jarné karfiolový nákyp zapekáme ďalších 5 minút. Jarný karfiolový nákyp ihneď podávame.

Komentáre k receptu Jarný karfiolový nákyp (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty