Jarná polievka s kalerábom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 6843x
Recept na chutnú a ľahkú polievku z kaleráb a zemiakov s bylinkami, ktorú podávame s hriankami alebo krutóny.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
150 g | kaleráb |
čerstvé bylinky | |
150 g | zemiaky |
1 kocka | bujón s bylinkami a olivovým olejom |
800 ml | voda |
2 strúčiky | cesnak |
1 lyžica | maslo |
podľa chuti: | |
čerstvo pomleté korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
sladká smotana |
Postup prípravy receptu
Zemiaky a kaleráb olúpeme a nakrájame na rovnako veľké kúsky. Olúpanú cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Čerstvé bylinky usekáme. Najvhodnejšia je mladá jarná žihľava, pažítka, petržlenová alebo žerucha. Na masle speníme cibuľku a cesnak, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme na kúsky nakrájanú kaleráb a zemiaky. Všetko privedieme k varu, vložíme kocku bujónu s bylinkami a extra panenským olivovým olejom a zvoľna zeleninu uvaríme domäkka. Potom kedlubnovou polievku rozmixujeme, opäť privedieme do varu, vmiešame usekané bylinky a odstavíme z tepla. Jarný polievku s kaleráb rozdelíme na taniere, zjemníme lyžičkou smotany a podávame s toastovým chlebom alebo krutóny.