Japonská kuracia polievka so zeleninou
- polievky
- japonská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 25185x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
40 dkg | bravčové alebo kuracie mäso |
1/4 ks | zeler |
1/2 ks | pór is vňaťou |
2 lyžice | olej |
6 lyžíc | hustá ustricovej omáčky |
750 ml | vývar |
1 balíček | ázijské instantné rezance |
1 ks | Mrkva |
150 g | listový špenát |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
1 lyžička | soľ |
Postup prípravy receptu
Chudé bravčové alebo kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Mrkva, zeler a pór po očistení nakrájame na rezance. Všetko opražíme asi 3 minúty na 2 lyžiciach oleja. Ázijské instantné rezance pripravíme podľa návodu (asi 2 - 3 minúty v horúcej vode), pridáme k prvej zmesi a okamžite zalejeme vývarom. Pridáme ustricovú omáčku a podľa chuti soľ a normálne alebo cayenské korenie. Pridáme čerstvý alebo rozmrazení listový špenát a prehrejeme. Takto pripravenú japonskú kuraciu polievku podávame. Recept je určený na 4 porcie.