Jánov cestovinový šalát
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 11328x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | slanina |
1 ks | paprika |
240 g | sterilizované červené fazule |
285 g | sterilizovaná kukurica |
2 hrnky | cestoviny |
soľ | |
1 ks | uhorka |
3 ks | cibula |
180 g | sterilizovaný hrášok |
3 ks | párok |
olej | |
podľa chuti: | |
sladký kečup | |
mletá sladká paprika | |
oregano | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Podľa návodu na obale uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode. Cibuľu a ostatné zeleninu očistíme. Cibuľu nasekáme najemno, zeleninu na rezance. Slanina a párok alebo kloubásu nakrájame na kocky. Na panvici speníme cibuľu. Pridáme slaninu a párok a spoločne osmažíme. Keď je všetko akurát, pridáme uhorky a papriku. Tú môžeme použiť čerstvú alebo sterilizovanú. Najlepšie ešte od každej farby kúsok. Pridáme hrášok, kukuricu a červenej fazule. Uvedené množstvo je bez nálevu. Všetko premiešame. Do základu zmesi pridáme uvarené a scedené cestoviny. Ak je potreba, šalát osolíme. Pridáme korenie, sladkú papriku, oregano alebo aj ďalšie korenie podľa chuti. Nakoniec pridáme kečup tak, aby zmes bola načervenalá a pekne prepojená. Všetko dobre premiešame. Honzův cestovinový šalát podávame teplý alebo môžeme aj studený. Všetky ingrediencie môžeme dať podľa chuti alebo niečo pridať alebo odstrániť.