Jankove české buchty
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 24789x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | hladká múka |
600 ml | mlieko |
60 g | droždie |
1 ks | vanilkový cukor |
2 ks | žĺtok |
120 g | rozpustené maslo |
1 ks | citrón |
100 g | cukor krupica |
na potření: | |
60 g | rozpustené maslo |
podľa potreby: | |
hotová maková náplň |
Postup prípravy receptu
Rozdrobené droždie zalejeme asi 100 ml vlažného mlieka, pridáme lyžicu cukru a necháme vzísť kvások. Do misy preosejeme hladkú múku, žĺtky, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna, rozpustené vlažné maslo, zvyšok cukru, vanilkový cukor, kvások a po trochách pridávame vlažné mlieko. Všetko spracujeme vo vláčne cesto, posypeme povrch múkou a necháme kysnúť na teplom mieste cca 1 hodinu. Dôležité je, aby všetky ingrediencie mali izbovú teplotu. Po vykysnutí rozdelíme cesto na polovice a rozvaľkáme na cca 1,5 cm plát, pomocou rádýlka rozdelíme na 12 štvorcov, na ktoré poukladáme náplň podľa vášho výberu, treba Makov, tvarohovú. Buchty zo všetkých strán pomastíme rozpusteným maslom a kladieme vedľa seba. Honzíkova české buchty pečieme prvých 10 minút na 200 ° C, potom na miernom stupni cca 15 - 20 minút dopekáme.