Jahody s penou z mascarpone
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 70525x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | pomarančová šťava |
500 g | čerstvých jahôd |
3 lyžice | práškový cukor |
3 lyžice | kyslá smotana |
250 g | mascarpone |
na ozdobu: | |
mandľové lupienky | |
medovka | |
mäta | |
podľa chuti: | |
balsamicový ocot |
Postup prípravy receptu
Mascarpone šľaháme s kyslou smotanou, pomarančovou šťavou a cukrom na hladký krém. Jahody od špičky rozkrojíme do kríža asi do 3 / 4 - aby sa nám nerozpadly.Krém preložíme do vrecka na zdobenie a ozdobne naplníme rozkrojené jahody. Pokropíme balsamicovým octom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.