Jahodový sirup
- nápoje
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 73495x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 ml | voda |
1200 - 140 g | cukor krupica |
2000 g | jahody |
Postup prípravy receptu
Jahody umyjeme, zbavíme "koruniek" a necháme odkvapkať. Potom je vsypeme do hrnca, prilejeme vlažnú vodu a roztlačíme. Vo vodnom kúpeli jahodovou šťavu za občasného miešania hodinu prehrievajú. Potom šťavu vytlačíme cez plátno. Odmeriame šťavu, na každých 500 ml šťavy počítame 400 g cukru. Šťavu is cukrom nalejeme do čistého hrnca a uvedieme do varu. Za občasného miešania varíme max 5 minút. Dlhšie var vedie k želírovanie. Pripravený jahodový sirup nalejeme do nahřátých pohárov, zazátkuje a vychladnuté poháre uskladníme. Sirup vydrží asi 6 mesiacov, ale nie u nás. Kyselina citrónová ani želírovací prostriedky nie sú potrebné.