Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahodový sirup

  • nápoje
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66183x
Jahodový sirup

Veľkú úrodu jahôd môžete spracovať do domáceho sirupu.

vytlačiť recept Jahodový sirup
recept Jahodový sirup sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1200 - 140 g cukor krupica
2000 g jahody
150 ml voda

Postup prípravy receptu

Jahody umyjeme, zbavíme "koruniek" a necháme odkvapkať. Potom je vsypeme do hrnca, prilejeme vlažnú vodu a roztlačíme. Vo vodnom kúpeli jahodovou šťavu za občasného miešania hodinu prehrievajú. Potom šťavu vytlačíme cez plátno. Odmeriame šťavu, na každých 500 ml šťavy počítame 400 g cukru. Šťavu is cukrom nalejeme do čistého hrnca a uvedieme do varu. Za občasného miešania varíme max 5 minút. Dlhšie var vedie k želírovanie. Pripravený jahodový sirup nalejeme do nahřátých pohárov, zazátkuje a vychladnuté poháre uskladníme. Sirup vydrží asi 6 mesiacov, ale nie u nás. Kyselina citrónová ani želírovací prostriedky nie sú potrebné.

Komentáre k receptu Jahodový sirup (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt