Jahodový medový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24296x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
40 g | cukor múčka |
150 g | hladká múka |
120 g | tuk na pečenie |
na ozdobu: | |
1 balíček | vanilkový cukor |
náplň: | |
1 ks | tvaroh |
1/2-1 lyžičky | Škorica |
4 lyžice | med |
2 ks | vajcia |
2 lyžice | mlieko |
náplň 1: | |
jahody | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Z mierne povoleného tuku, múky a cukru vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozvaľkáme na bicykel veľkosti formy a prenesieme ho do vymastenej Koláčková formy a mierne vytiahneme do strán. Tvaroh zalejeme mliekom, pridáme tekutý med i rozšľahané vajcia (podľa veľkosti 1 veľké), poprášime škoricou a dobre premiešame. Tvaroh rozotrieme na cesto a nahusto ho pokryjeme Polovičky očistených jahôd. Jahodový medový koláč pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 35 minút do zezlátnutí cesta. Vychladnutý koláč pred podávaním posypeme vanilkovým cukrom.