Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahodovo-tvarohový koláč

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64429x
Jahodovo-tvarohový koláč

Vôňa jahôd, jemný tvaroh a krehké cesto. To všetko má tento tortu, ktorému sa len ťažko odoláva.

vytlačiť recept Jahodovo-tvarohový koláč
recept Jahodovo-tvarohový koláč sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

50 g cukor múčka
100 g zmäknuté maslo
200 g hladká múka
1 ks vajcia
1 lyžička prášok do pečiva

na ozdobu:

2 balíčky červené želé
6 lyžíc cukor
500 g jahody
500 ml voda

náplň:

500 g mäkký tvaroh
4 ks žĺtok
4 ks bielok
50 g rozpustené maslo
130 g cukor múčka
1 balíček vanilkový cukor

Postup prípravy receptu

Hladkú múku, kypriaci prášok, práškový cukor, vajcia a zmäknuté maslo vypracujeme na cesto. Z 2 / 3 vyvaľkáme plát a vyplníme ním vymastenej dno tortovej formy. Zo zvyšného cesta vytvoríme okraj asi 4 cm vysoký. Tvaroh práškový cukor, vanilkový cukor, žĺtky a maslo premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho vmiešame do tvarohovej zmesi. Náplň rovnomerne rozleje na cesto a pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút na 160 ° C. Upečený a vychladnutý tortu pokryjeme plátky jahôd a uložíme do chladu. Želé pripravíme podľa návodu a jahody ním zalejeme. Jahodový-tvarohový koláč nechávame chladiť asi 3 - 4 hodiny, potom odstránime okraj formy a servírujeme.

Komentáre k receptu Jahodovo-tvarohový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty