Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahodové tiramisu do pohára

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 34456x
Jahodové tiramisu do pohára

Jednoduchý sladký recept, ktorým určite prekvapíte aj potešíte.

vytlačiť recept Jahodové tiramisu do pohára
recept Jahodové tiramisu do pohára sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok smotana na šľahanie
250 g jahody
1 kocka tvaroh
1 balíček vanilkový cukor
3 ks žĺtok
3 lyžice cukor múčka

na ozdobu:

2 ks oplátka Delissa (biela)
4/8 ks čerstvé jahody
4 lyžičky mandle

Postup prípravy receptu

Jahody opláchneme, necháme uschnúť, zbavíme koruniek a nakrájame na štvrťky; menšie jahody stačí na polovice. Smotanu vyšľaháme do tuha. Žĺtky zmiešame s oboma cukry a nad parou zmes šľaháme do zhustnutia. Potom ju za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Šľahačku, tvaroh a vychladnutú žĺtkový zmes elektrickým šľahačom vymiešame na hladký krém. Do vychladených pohárov alebo pohárikov striedavo kladieme krém, jahody a kúsok oplatku (piškótu). Posledná vrstva jahodového tiramisu bude z krému, ktorý ozdobíme celú jahodu is korunkou, nadrobno nasekanými mandľami a trojuholníkom oplatku (piškóty).

Komentáre k receptu Jahodové tiramisu do pohára (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty