Jahodové tiramisu do pohára
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 34456x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | smotana na šľahanie |
250 g | jahody |
1 kocka | tvaroh |
1 balíček | vanilkový cukor |
3 ks | žĺtok |
3 lyžice | cukor múčka |
na ozdobu: | |
2 ks | oplátka Delissa (biela) |
4/8 ks | čerstvé jahody |
4 lyžičky | mandle |
Postup prípravy receptu
Jahody opláchneme, necháme uschnúť, zbavíme koruniek a nakrájame na štvrťky; menšie jahody stačí na polovice. Smotanu vyšľaháme do tuha. Žĺtky zmiešame s oboma cukry a nad parou zmes šľaháme do zhustnutia. Potom ju za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Šľahačku, tvaroh a vychladnutú žĺtkový zmes elektrickým šľahačom vymiešame na hladký krém. Do vychladených pohárov alebo pohárikov striedavo kladieme krém, jahody a kúsok oplatku (piškótu). Posledná vrstva jahodového tiramisu bude z krému, ktorý ozdobíme celú jahodu is korunkou, nadrobno nasekanými mandľami a trojuholníkom oplatku (piškóty).