Jahodové pudingové palacinky z kyslej smotany
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 28468x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia (L) |
1 kelímok | kyslá smotana |
200 ml | mlieko |
1 balíček | jahodový pudingový prášok |
1 lyžička | prášok do pečiva |
3 lyžice | hladká múka (vrchovaté) |
1 - 2 lyžíc | cukor krupica |
1 štipka | soľ |
na ozdobu: | |
jahodový toping | |
šľahačka | |
jahody | |
na potření: | |
jahodovo-pomarančová marmeláda | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
V miske zmiešame vajcia so smotanou. Prilejeme mlieko a vsypeme pudingový prášok, cukor, múku, soľ aj prášok do pečiva. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame do polořídkého palacinkového cesta. Na rozohriatej panvici jemne vytretej olejom ihneď smažíme tenké ružové palacinky. Z oboch strán opečené palacinky kladieme na papierové utierky, ktoré zachytí prebytočný olej. Jahodové pudingovej palacinky zo kyslej smotany potrieme jahodovo-pomarančovú marmeládou, zložíme do trojuholníčkov a po troch rozdelíme na taniere. Pred podávaním každú palacinku ozdobíme hviezdičkou šľahačky a čerstvú jahodu. Deťom môžeme palacinky přestříknout jahodovým topingem. Na zapitie doporučuji čerstvé plnotučné mlieko. Uvedené množstvo je na 9 palaciniek - pre 3 lidičky.