Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahodové pudingové palacinky z kyslej smotany

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26643x
Jahodové pudingové palacinky z kyslej smotany

Nezvyčajné spojenie smotany a pudingového prášku dá vzniknúť jemným jahodovým palacinkám.

vytlačiť recept Jahodové pudingové palacinky z kyslej smotany
recept Jahodové pudingové palacinky z kyslej smotany
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček jahodový pudingový prášok
1 lyžička prášok do pečiva
3 lyžice hladká múka (vrchovaté)
1 - 2 lyžíc cukor krupica
1 štipka soľ
1 ks vajcia (L)
1 kelímok kyslá smotana
200 ml mlieko

na ozdobu:

jahodový toping
šľahačka
jahody

na potření:

jahodovo-pomarančová marmeláda

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

V miske zmiešame vajcia so smotanou. Prilejeme mlieko a vsypeme pudingový prášok, cukor, múku, soľ aj prášok do pečiva. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame do polořídkého palacinkového cesta. Na rozohriatej panvici jemne vytretej olejom ihneď smažíme tenké ružové palacinky. Z oboch strán opečené palacinky kladieme na papierové utierky, ktoré zachytí prebytočný olej. Jahodové pudingovej palacinky zo kyslej smotany potrieme jahodovo-pomarančovú marmeládou, zložíme do trojuholníčkov a po troch rozdelíme na taniere. Pred podávaním každú palacinku ozdobíme hviezdičkou šľahačky a čerstvú jahodu. Deťom môžeme palacinky přestříknout jahodovým topingem. Na zapitie doporučuji čerstvé plnotučné mlieko. Uvedené množstvo je na 9 palaciniek - pre 3 lidičky.

Komentáre k receptu Jahodové pudingové palacinky z kyslej smotany (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty