Jahodové marokánky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26190x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | smotana na šľahanie (250ml) |
100 g | mandle |
30 g | hladká múka |
100 g | hrozienka |
100 g | kandizované alebo sušené jahody |
50 g | cukor múčka |
100 g | vlašské orechy |
20 g | maslo |
na ozdobu: | |
čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Mandle sparíme, olúpeme a usušené nasekáme spolu s vlašskými orechmi. Jahody překrájíme na štvrtky. Smotanu s cukrom a zmäknutými maslom uvedieme do varu, vmiešame múku a zmes asi 2 - 3 minúty povaríme na hustú kašu. Vmiešame posekané mandle, orechy, jahody aj hrozienka a dôkladne premiešame. Zmes necháme úplne vychladnúť. Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme malé kôpky a tvarujeme ich do menších okrúhlych placiek. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 20 - 25 minút na 175 ° C. Ešte vlažnej je z plechu opatrne zložíme. Úplne vychladnuté jahodovej marokánky na rovnej strane potrieme rozpustenou čokoládovou polevou (čokoládou na varenie), kladieme nenamazanou stranou na podnos a polevu necháme zaschnúť. Jahodové marokánky skladujeme v suchu a chlade, kedy nám vydrží aj mesiac.