Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahodové marokánky

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26190x
Jahodové marokánky

Tradičné marokánky, tentoraz s chuťou jahôd.

vytlačiť recept Jahodové marokánky
recept Jahodové marokánky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok smotana na šľahanie (250ml)
100 g mandle
30 g hladká múka
100 g hrozienka
100 g kandizované alebo sušené jahody
50 g cukor múčka
100 g vlašské orechy
20 g maslo

na ozdobu:

čokoládová poleva

Postup prípravy receptu

Mandle sparíme, olúpeme a usušené nasekáme spolu s vlašskými orechmi. Jahody překrájíme na štvrtky. Smotanu s cukrom a zmäknutými maslom uvedieme do varu, vmiešame múku a zmes asi 2 - 3 minúty povaríme na hustú kašu. Vmiešame posekané mandle, orechy, jahody aj hrozienka a dôkladne premiešame. Zmes necháme úplne vychladnúť. Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme malé kôpky a tvarujeme ich do menších okrúhlych placiek. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 20 - 25 minút na 175 ° C. Ešte vlažnej je z plechu opatrne zložíme. Úplne vychladnuté jahodovej marokánky na rovnej strane potrieme rozpustenou čokoládovou polevou (čokoládou na varenie), kladieme nenamazanou stranou na podnos a polevu necháme zaschnúť. Jahodové marokánky skladujeme v suchu a chlade, kedy nám vydrží aj mesiac.

Komentáre k receptu Jahodové marokánky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty