Jahodové kocky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 27261x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cestíčko: | |
1 lyžička | prášok do pečiva |
cesto: | |
11 dkg | polohrubá múka |
15 dkg | cukor krupica |
1- 2 lyžíc | citrónová šťava |
5 ks | vajcia |
náplň: | |
1 ks | biely jogurt |
30 dkg | jahody |
1 balíček | želatína na 1 / 4 l vody |
4 lyžice | cukor |
1 lyžička | citrónová šťava |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
poleva: | |
1 balíček | želatína na 1 / 2 l vody |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si piškótový korpus. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Ušľaháme žĺtky s cukrom, jemne vmiešame múku s práškom do pečiva, citrónovou šťavou as našľahaným bielky. Cesto vlejeme na plech vyložený papierom a upečieme piškótu, ktorý necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme jahodový krém. Očistené jahody rozmixujeme. Pridáme cukor, môžeme ubrať alebo pridať podľa sladkosti jahôd. Vmiešame malý biely jogurt, lyžičku citrónovej šťavy a opatrne vmiešame želatínu zo 1 / 4 l vody uvarenú podľa návodu. Keď krém začne tuhnúť, vmiešame ušľahanú šľahačku. Krém nalejeme na vychladnutý korpus. Nakoniec si pripravíme z 1 / 2 l vody želatínu, ktorú celý koláč prelejeme. Jahodový koláč dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny. Koláč nakrájame na jednotlivé jahodové kocky. Jahodové kocky môžeme ešte ozdobiť šľahačkou a kúskom jahody.