Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahodové kocky

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27261x
Jahodové kocky

Jednoduchý a dobrý múčnik na spracovanie jahôd.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Jahodové kocky
recept Jahodové kocky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cestíčko:

1 lyžička prášok do pečiva

cesto:

11 dkg polohrubá múka
15 dkg cukor krupica
1- 2 lyžíc citrónová šťava
5 ks vajcia

náplň:

1 ks biely jogurt
30 dkg jahody
1 balíček želatína na 1 / 4 l vody
4 lyžice cukor
1 lyžička citrónová šťava
1 kelímok smotana na šľahanie

poleva:

1 balíček želatína na 1 / 2 l vody

Postup prípravy receptu

Pripravíme si piškótový korpus. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Ušľaháme žĺtky s cukrom, jemne vmiešame múku s práškom do pečiva, citrónovou šťavou as našľahaným bielky. Cesto vlejeme na plech vyložený papierom a upečieme piškótu, ktorý necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme jahodový krém. Očistené jahody rozmixujeme. Pridáme cukor, môžeme ubrať alebo pridať podľa sladkosti jahôd. Vmiešame malý biely jogurt, lyžičku citrónovej šťavy a opatrne vmiešame želatínu zo 1 / 4 l vody uvarenú podľa návodu. Keď krém začne tuhnúť, vmiešame ušľahanú šľahačku. Krém nalejeme na vychladnutý korpus. Nakoniec si pripravíme z 1 / 2 l vody želatínu, ktorú celý koláč prelejeme. Jahodový koláč dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny. Koláč nakrájame na jednotlivé jahodové kocky. Jahodové kocky môžeme ešte ozdobiť šľahačkou a kúskom jahody.

Komentáre k receptu Jahodové kocky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty