Jahodové knedlíky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 152567x
Neviete čo na obed? Vezmite deti na samosběr jahôd a urobte im k obedu jahodové knedle. Alebo kúpte jahody v obchode.
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | mäkký tvaroh |
soľ | |
360 g | hrubá múka |
400 g | čerstvé jahody |
2 ks | vajcia |
príloha: | |
150 g | cukor múčka |
150 g | tvrdý tvaroh |
4 lyžice | maslo |
Postup prípravy receptu
Jahody dôkladne očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Tvaroh nastrúhame a jemne osolíme. Z tvarohu, múky a vajec dobre spracujeme hladké cesto. Potom z neho urobíme valček. Z toho krájame plátky, do ktorých zabalíme umytú a osušenú jahodu a utvoríme guľatý knedlík. Vo slabo osolenej vriacej vode varíme cca 8 až 10 minút. Podávame posypané strúhaným tvarohom, práškovým cukrom a omaštěné rozpusteným maslom.