Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahodové knedlíky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 151462x
Jahodové knedlíky

Neviete čo na obed? Vezmite deti na samosběr jahôd a urobte im k obedu jahodové knedle. Alebo kúpte jahody v obchode.

vytlačiť recept Jahodové knedlíky
recept Jahodové knedlíky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

360 g hrubá múka
400 g čerstvé jahody
2 ks vajcia
500 g mäkký tvaroh
soľ

príloha:

150 g cukor múčka
150 g tvrdý tvaroh
4 lyžice maslo

Postup prípravy receptu

Jahody dôkladne očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Tvaroh nastrúhame a jemne osolíme. Z tvarohu, múky a vajec dobre spracujeme hladké cesto. Potom z neho urobíme valček. Z toho krájame plátky, do ktorých zabalíme umytú a osušenú jahodu a utvoríme guľatý knedlík. Vo slabo osolenej vriacej vode varíme cca 8 až 10 minút. Podávame posypané strúhaným tvarohom, práškovým cukrom a omaštěné rozpusteným maslom.

Komentáre k receptu Jahodové knedlíky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty