Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahodové knedlíky s mandľami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 130000x
Jahodové knedlíky s mandľami

Vynikajúci recept na tvarohové knedle plnené jahodami obalené v mede a mandliach.

vytlačiť recept Jahodové knedlíky s mandľami
recept Jahodové knedlíky s mandľami sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 ks vajcia
1 kelímok tvaroh tučný
150 g smotanový jogurt
soľ
500 g polohrubá múka

na obalenie:

2 - 3 lyžíc sušená smotana
100 g mandle
4 - 5 lyžíc med

náplň:

jahody

Postup prípravy receptu

Mandle sparíme, olúpeme a necháme vychladnúť. Tvaroh zmiešame s jogurtom a vajcom. Ľahko základ tvarohového cesta osolíme a po častiach vmiešame polohrubú múku. Rukami vypracujeme vláčne cesto, ktoré minimálne lepí. Cesto necháme chvíľku odpočinúť. Med vo vodnom kúpeli rozohrejeme. Mandle pomelieme. Ak chceme, môžeme ich nasekať nahrubo. Mandle zmiešame so smotanou. Do väčšieho hrnca vlejeme vodu a trochu ju osolíme. Privedieme ju k varu. Pripravíme si cesto. Na doske je vyvaľkáme a nakrájame na štvorčeky. Prípadne si môžeme cesto odoberať postupne. Jahody - čerstvé alebo mrazené (odporúčam) - obalíme v mede. Prebytočný med necháme odkvapkať. Potom jahody obalíme v mandľové zmesi a zabalíme to tvarohového cesta. Postup opakujeme do vyčerpania cesta. Jahodové knedle s mandľami zavaríme vo vriacej vode. Občas miešame, aby sa knedle nepřichytily. Akonáhle knedle vyplávajú na hladinu, necháme ich ešte 3 - 5 minút povariť a vytiahneme. Hotové jahodové knedlíky s mandľami podávame horúce. Zdobíme a servírujeme podľa chuti - maslom, zvyšnými jahodami, cukrom, zvyšným medom.

Komentáre k receptu Jahodové knedlíky s mandľami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty