Jahodové knedlíky s mandľami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 130000x
Vynikajúci recept na tvarohové knedle plnené jahodami obalené v mede a mandliach.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 ks | vajcia |
1 kelímok | tvaroh tučný |
150 g | smotanový jogurt |
soľ | |
500 g | polohrubá múka |
na obalenie: | |
2 - 3 lyžíc | sušená smotana |
100 g | mandle |
4 - 5 lyžíc | med |
náplň: | |
jahody |
Postup prípravy receptu
Mandle sparíme, olúpeme a necháme vychladnúť. Tvaroh zmiešame s jogurtom a vajcom. Ľahko základ tvarohového cesta osolíme a po častiach vmiešame polohrubú múku. Rukami vypracujeme vláčne cesto, ktoré minimálne lepí. Cesto necháme chvíľku odpočinúť. Med vo vodnom kúpeli rozohrejeme. Mandle pomelieme. Ak chceme, môžeme ich nasekať nahrubo. Mandle zmiešame so smotanou. Do väčšieho hrnca vlejeme vodu a trochu ju osolíme. Privedieme ju k varu. Pripravíme si cesto. Na doske je vyvaľkáme a nakrájame na štvorčeky. Prípadne si môžeme cesto odoberať postupne. Jahody - čerstvé alebo mrazené (odporúčam) - obalíme v mede. Prebytočný med necháme odkvapkať. Potom jahody obalíme v mandľové zmesi a zabalíme to tvarohového cesta. Postup opakujeme do vyčerpania cesta. Jahodové knedle s mandľami zavaríme vo vriacej vode. Občas miešame, aby sa knedle nepřichytily. Akonáhle knedle vyplávajú na hladinu, necháme ich ešte 3 - 5 minút povariť a vytiahneme. Hotové jahodové knedlíky s mandľami podávame horúce. Zdobíme a servírujeme podľa chuti - maslom, zvyšnými jahodami, cukrom, zvyšným medom.