Jahodové knedličky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 6736x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
100 g | cukor múčka |
1/2 balíčku | biely toastový chlieb |
150 g | hrubá múka |
4 ks | žĺtok |
150 g | polotučný mäkký tvaroh |
100 g | maslo |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
náplň: | |
250 g | čerstvé jahody |
podľa potreby: | |
tmavá čokoláda | |
rozpustené maslo | |
tvrdý tvaroh |
Postup prípravy receptu
Jahody očistíme, opláchneme a necháme odkvapkať. Toastový chlieb nakrájame na veľmi malé kocky, ktoré rozmělníme. Vmiešame, žĺtky, tvaroh, zmäknuté maslo, múku a cukor. Zo zmesi vypracujeme vláčne cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme 10 - 15 minút odležať. Z cesta postupne tvoríme placky, ktoré plníme jahodami a riadne spojíme do tvaru knedličiek. Tvrdý tvaroh a čokoládu nastrúhame a premiešame v pomere 1:1. Jahodové knedličky vkladáme do vriacej vody a zvoľna varíme tak dlho, kým nevyplavou. Potom jahodové knedličky obalíme v zmesi tvarohu s čokoládou, pokvapkáme rozpusteným maslom a ihneď podávame.