Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahodové knedličky

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6736x
Jahodové knedličky

Recept na prípravu jahodových knedličiek z netradičného tvarohového cesta.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Jahodové knedličky
recept Jahodové knedličky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

100 g cukor múčka
1/2 balíčku biely toastový chlieb
150 g hrubá múka
4 ks žĺtok
150 g polotučný mäkký tvaroh
100 g maslo

na ozdobu:

cukor múčka

náplň:

250 g čerstvé jahody

podľa potreby:

tmavá čokoláda
rozpustené maslo
tvrdý tvaroh

Postup prípravy receptu

Jahody očistíme, opláchneme a necháme odkvapkať. Toastový chlieb nakrájame na veľmi malé kocky, ktoré rozmělníme. Vmiešame, žĺtky, tvaroh, zmäknuté maslo, múku a cukor. Zo zmesi vypracujeme vláčne cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme 10 - 15 minút odležať. Z cesta postupne tvoríme placky, ktoré plníme jahodami a riadne spojíme do tvaru knedličiek. Tvrdý tvaroh a čokoládu nastrúhame a premiešame v pomere 1:1. Jahodové knedličky vkladáme do vriacej vody a zvoľna varíme tak dlho, kým nevyplavou. Potom jahodové knedličky obalíme v zmesi tvarohu s čokoládou, pokvapkáme rozpusteným maslom a ihneď podávame.

Komentáre k receptu Jahodové knedličky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty