Jahodová torta z lineckého cesta
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 65280x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
21 dkg | hladká múka |
14 dkg | maslo |
2 ks | žĺtok |
7 dkg | cukor krupica |
náplň: | |
400 g | jahody |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie | |
poleva: | |
2 lyžice | cukor múčka |
2 ks | bielok |
Postup prípravy receptu
Cukor, maslo a žĺtky vymiešame do peny. Potom pridáme múku a vypracujeme hladké a pevné cesto. Tortovú formu vymažeme. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Cesto vytlačíme do pripravenej formy a dáme ho upiecť asi 30 minút. Jahody očistíme a nakrájame na polovičky. Potom je kladieme na upečený korpus. Z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého pridáme práškový cukor. Sneh nanesieme na jahody a dáme dopéct, aby bielok zezlátl. Jahodový dort z lineckého cesta necháme trochu vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať.