Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahodová tácka

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24172x
Jahodová tácka

Rýchla a jednoduchá buchta so sladkými jahůdkami.

vytlačiť recept Jahodová tácka
recept Jahodová tácka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

jahody
150 g hrubá múka
100 g maslo
280 g cukor krupica
4 ks vajcia

na ozdobu:

zmes cukru

podľa potreby:

tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do svetlej peny. Postupne pridávame zvyšný cukor, preosiatu múku a vychladnuté rozohriatej maslo. Všetky suroviny premiešame a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na tukom vymastený menší plech a poukladáme plátky jahôd (prípadne iného čerstvého sezónneho ovocia). Jahodový tácku pečieme v stredne vyhriatej rúre do zezlátnutí. Upečený koláč zľahka cukry zmesí vanilkového a práškového cukru.

Komentáre k receptu Jahodová tácka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty