Jahodová tácka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 24671x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
jahody | |
150 g | hrubá múka |
100 g | maslo |
280 g | cukor krupica |
4 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
zmes cukru | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do svetlej peny. Postupne pridávame zvyšný cukor, preosiatu múku a vychladnuté rozohriatej maslo. Všetky suroviny premiešame a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na tukom vymastený menší plech a poukladáme plátky jahôd (prípadne iného čerstvého sezónneho ovocia). Jahodový tácku pečieme v stredne vyhriatej rúre do zezlátnutí. Upečený koláč zľahka cukry zmesí vanilkového a práškového cukru.