Jahodová pena
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 28519x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | cukor múčka |
400 g | čerstvé jahody |
1/2 ks | citrón |
500 ml | smotana na šľahanie |
na ozdobu: | |
jahody | |
podľa potreby: | |
piškóty |
Postup prípravy receptu
Čerstvé jahody umyjeme, zbavíme lístkov a prelisujeme alebo rozsekajú tyčovým mixérom. Pridáme väčšinu cukru a šťavu z polovice citróna. Smotanu ušľaháme so zvyškom cukru v hustú penu a zľahka do nej vmiešame ("zábaly?) Jahodovou kašu. Jahodovou penu rozdelíme do vyšších pohárov a dáme vychladiť. Vychladenú ozdobíme piškótami a rozpůlenými alebo celými jahodami.