Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahodová pena

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27188x
Jahodová pena

Rýchly dezert, obľúbený hlavne deťmi.

vytlačiť recept Jahodová pena
recept Jahodová pena sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g cukor múčka
400 g čerstvé jahody
1/2 ks citrón
500 ml smotana na šľahanie

na ozdobu:

jahody

podľa potreby:

piškóty

Postup prípravy receptu

Čerstvé jahody umyjeme, zbavíme lístkov a prelisujeme alebo rozsekajú tyčovým mixérom. Pridáme väčšinu cukru a šťavu z polovice citróna. Smotanu ušľaháme so zvyškom cukru v hustú penu a zľahka do nej vmiešame ("zábaly?) Jahodovou kašu. Jahodovou penu rozdelíme do vyšších pohárov a dáme vychladiť. Vychladenú ozdobíme piškótami a rozpůlenými alebo celými jahodami.

Komentáre k receptu Jahodová pena (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty