Jahodová hrnčeková bublanina
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 99318x
Jemným múčnikom s čerstvými jahodami sa zavďačíte každému, kto rád sladké.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | vanilkový cukor |
2 hrste | čerstvé jahody |
130 g | maslo |
1 hrnek | polotučné mlieko |
1 hrnek | cukor kryštál |
2 hrnky | polohrubá múka |
2 ks | vajcia |
1 balíček | prášok do pečiva |
podľa potreby: | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Do misy vsypeme múku, cukor, vanilkový cukor a spolu s na plátky nakrájaným maslom prsty rozdrobíme celú zmes na žmolenku. 1 hrnček odložíme stranou. Ku zvyšku žmolenky pridáme vajcia, mlieko a prášok do pečiva. Vymiešame hladké cesto. Jahody umyjeme, zbavíme stopiek a rozkrájame na polovičky. Hlbší plech vymažeme maslom. Cesto vlejeme na plech, pokladieme jahodami (ovocím nešetríme) a posypeme posýpkou. Rúru predhrejeme na 170 - 180 ° C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečieme. Po upečení necháme jahodovú bublaninu vychladnúť, lepšie sa potom krája.
Komentáre k receptu Jahodová hrnčeková bublanina (1 komentár)
-
Tatiana
16.July 2016 15:20
Chutovo je skvela a jednoducha priprava. Ja som ubrala cukru na tristvrte hrnceka aj tak to bolo dost sladke. Recept som zaradila k mojim oblubenym.