Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahňacie s kuskusom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65039x
Jahňacie s kuskusom

Jahňacie mäso a kuskus s hrozienkami.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Jahňacie s kuskusom
recept Jahňacie s kuskusom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 porcie jahňacie bok
3 lyžice olivový olej
1 lyžica píniové oriešky
1 štipka soľ
1 štipka mleté čierne korenie
2 lístky mäta
1 balíček Predvarený kuskus
1 lyžička citrónová šťava
2 strúčiky cesnak
2 snítky čerstvý tymián
2 lyžice hrozienka

Postup prípravy receptu

Príprava marinády: Do väčšej hlboké misy nalejeme dve lyžice olivového oleja, posypeme sekaným tymiánom, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme posekane cesnak. Marinádu okoreníme, dôkladne premiešame a naložíme do nej mäso. Misu prikryjeme alobalom. Do misky s vlahou vodou namočíme hrozienka, aby napučali. Do hrnca s vodou namočíme kuskus a vmiešame do neho zľahka zvyšný olej. Hrniec prikryjeme pokrievkou a krupicu varíme na veľmi miernom ohni asi 5 minút. Občas kuskus zamiešame, aby sa krupica neslepila. Na teflónovou panvicu dáme osmažiť dobre odkvapkané mäso. Opekáme 3 - 4 minúty av polovičke opekania plátky obrátime. Mäso musí byť vo vnútri ružové a na povrchu upečené dozlata. Nakoniec mäso osolíme a do rúry dáme nahriať taniere. Pred podávaním prudko opražíme na panvici s mäsom píniové oriešky. Hrozienka necháme odkvapkať a vmiešame ich do kuskusu. Marinádu scedíme a nalejeme ju na kuskus. Všetko opatrne premiešame a prehrejeme. Kuskus dáme na taniere, položíme naň mäso, posypeme píniovými orieškami a posekanými listy mäty. Podávame okamžite.

Komentáre k receptu Jahňacie s kuskusom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty