Jahňacie s kuskusom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 65039x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 porcie | jahňacie bok |
3 lyžice | olivový olej |
1 lyžica | píniové oriešky |
1 štipka | soľ |
1 štipka | mleté čierne korenie |
2 lístky | mäta |
1 balíček | Predvarený kuskus |
1 lyžička | citrónová šťava |
2 strúčiky | cesnak |
2 snítky | čerstvý tymián |
2 lyžice | hrozienka |
Postup prípravy receptu
Príprava marinády: Do väčšej hlboké misy nalejeme dve lyžice olivového oleja, posypeme sekaným tymiánom, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme posekane cesnak. Marinádu okoreníme, dôkladne premiešame a naložíme do nej mäso. Misu prikryjeme alobalom. Do misky s vlahou vodou namočíme hrozienka, aby napučali. Do hrnca s vodou namočíme kuskus a vmiešame do neho zľahka zvyšný olej. Hrniec prikryjeme pokrievkou a krupicu varíme na veľmi miernom ohni asi 5 minút. Občas kuskus zamiešame, aby sa krupica neslepila. Na teflónovou panvicu dáme osmažiť dobre odkvapkané mäso. Opekáme 3 - 4 minúty av polovičke opekania plátky obrátime. Mäso musí byť vo vnútri ružové a na povrchu upečené dozlata. Nakoniec mäso osolíme a do rúry dáme nahriať taniere. Pred podávaním prudko opražíme na panvici s mäsom píniové oriešky. Hrozienka necháme odkvapkať a vmiešame ich do kuskusu. Marinádu scedíme a nalejeme ju na kuskus. Všetko opatrne premiešame a prehrejeme. Kuskus dáme na taniere, položíme naň mäso, posypeme píniovými orieškami a posekanými listy mäty. Podávame okamžite.