Jahňacie kotlety s octom Balsamico
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 22194x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | ocot balsamico |
400 g | jahňacie kotlety |
5 lyžíc | olivový olej |
hrubozrnná soľ |
Postup prípravy receptu
Jahňacie kotletu očistíme, umyjeme, osušíme a blanu - šľachu ozdobne nakrájame do kríža. Jahňacie necháme vcelku. V miske vidličkou rozšľaháme olivový olej s octom balsamico. Do oleja vložíme jahňacie, dôkladne obalíme a necháme v miske. Misku s jahňacím zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chlade odležať asi 6 hodín. Môžeme mäso naložiť ráno a grilovať večer. Stačí to. Druhý deň rozpálime gril. Jahňacie v octe balsamico ľahko osušíme papierovou utierkou a mäso položíme na gril. Jahňacie grilujeme zo všetkých strán dozlatista. Čas grilovania sa pohybuje od 10 do 25 minút, podľa výšky mäsa. Jahňacie octom balsamico zložíme z grilu a necháme 5 minút odpočinúť na teplom mieste. Potom mäso nakrájame na plátky, osolíme a môžeme podávať. Jahňacie v octe balsamico podávame s čerstvým pečivom alebo šalátom. Jahňacie dá samozrejme pripraviť aj na panvici.