Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahňacie kotlety s octom Balsamico

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 22194x
Jahňacie kotlety s octom Balsamico

Jednoduchý recept na skvelé jahňacie na grile.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Jahňacie kotlety s octom Balsamico
recept Jahňacie kotlety s octom Balsamico
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice ocot balsamico
400 g jahňacie kotlety
5 lyžíc olivový olej
hrubozrnná soľ

Postup prípravy receptu

Jahňacie kotletu očistíme, umyjeme, osušíme a blanu - šľachu ozdobne nakrájame do kríža. Jahňacie necháme vcelku. V miske vidličkou rozšľaháme olivový olej s octom balsamico. Do oleja vložíme jahňacie, dôkladne obalíme a necháme v miske. Misku s jahňacím zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chlade odležať asi 6 hodín. Môžeme mäso naložiť ráno a grilovať večer. Stačí to. Druhý deň rozpálime gril. Jahňacie v octe balsamico ľahko osušíme papierovou utierkou a mäso položíme na gril. Jahňacie grilujeme zo všetkých strán dozlatista. Čas grilovania sa pohybuje od 10 do 25 minút, podľa výšky mäsa. Jahňacie octom balsamico zložíme z grilu a necháme 5 minút odpočinúť na teplom mieste. Potom mäso nakrájame na plátky, osolíme a môžeme podávať. Jahňacie v octe balsamico podávame s čerstvým pečivom alebo šalátom. Jahňacie dá samozrejme pripraviť aj na panvici.

Komentáre k receptu Jahňacie kotlety s octom Balsamico (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty