Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jahňacia roláda so špenátovou náplňou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 139524x
Jahňacia roláda so špenátovou náplňou

Jahňacie hrude plnené špenátové zmesí a pripravené ako roláda. Vhodné podávať so zemiakmi.

vytlačiť recept Jahňacia roláda so špenátovou náplňou
recept Jahňacia roláda so špenátovou náplňou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
1 dl smotana na šľahanie
vegeta
3-4 lyžíc olej
30 g maslo
300 g mrazený špenát
2 strúčiky cesnak
biele korenie
2 ks cibula
500 g vykostené jahňacie hrude

Postup prípravy receptu

Necháme si rozmraziť špenát a medzitým olúpeme cesnak a cibuľu, ktoré následne najmeno nasekáme. Cibuľu s cesnakom osmažíme na rozpálenom tuku do ružova. Zmiešame so špenátom, osolíme a okoreníme. Môžeme pridať vegetu podľa chuti.

Vykostené a lúpaná hruďou potrieme korením a soľou. 2 / 3 špenátovej zmesi vložíme na mäso, ktoré potom zavinieme ako roládu a previažeme povrázkom. Roládu pečieme na pekáči s olejom v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia. Pečenie trvá zhruba hodinu a pol. Pri pečení musíme mäso podlievať vodou a šťavou, ktorá sa z mäsa vysmažila.

Keď je mäso upečené, vyberieme roládu z rúry, odstránime niť a asi 10 minút necháme vychladnúť. Precedíme omáčku, ktorá sa nám v pekáči vytvorila, zmiešame ju so zvyšným špenátom a smotanou. Vzniknutú zmes dochutíme podľa potreby soľou, alebo vegetu a ešte niekoľko minút samostatne povaríme.

Mäso podávame na horúcich tanieroch (môžeme ich nechať ohriať vo chladnúce rúre) s varenými zemiakmi politými onou skvelú omáčkou.

(Foto: www.profimedia.cz)

Komentáre k receptu Jahňacia roláda so špenátovou náplňou (4 komentáre)

  • Admin 04.November 2010 08:54

    Dobré ráno. Já věřím že nebude. Stránka vzniká jiným způsobem a pracuje na ní jiný tým lidí. Budeme rádi za vaše připomínky k vývoji, protože máte možnost sledovat stránky od jejich vzniku.

  • Miska 03.November 2010 23:31

    Dakujem za odpoved! Nebude tato stranka taka ako jej sesterska ceska verzia? Citala som vasu odpoved aj pri tom druhom recepte, dakujem, budem sledovat zmeny ;)

  • Admin 03.November 2010 21:31

    Vážená Miska - Alfa verzia znamena, že všetko nenie stoprocentni - zatial.

  • Miska 03.November 2010 17:35

    A to ked nieco napisem a nevyhovuje to tu adminom, tak komentar zmazu bez slova??? To tusim na inych strankach nerobia :-/ Ked tu nikto priamo neodpoveda na moj komentar a maze ho asi skoda chodit a pozerat.... Skoda.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty