Jáhlová miska so syrom a žeruchou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 62089x
Zdravá, rýchla a chutná desiata so syrom, žeruchou a olivovým olejom nielen pre vegetariánov.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | žerucha |
1 hrsť | pšeno |
5 dkg | tvrdý syr |
1 lyžica | olivový olej |
1 štipka | soľ |
2 ks | jarná cibuľka |
Postup prípravy receptu
Hrsť pšena dvakrát sparíme a uvaríme v slanej vode domäkka, asi 10 minút. Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku, na kocky syr a vložíme do misky. Uvarené pšeno scedíme, prepláchneme vodou a pridáme k cibuľke a syra a dôkladne premiešame. Podľa chuti prisolíme a zalejeme lyžicou olivového oleja. Jáhlovou misku so syrom ozdobíme nasekanou žeruchou. Ak nemáme žeruchu, použijeme sekanou pažítku alebo petržlenovú vňať. Pre nevegetariánov je výborné nakrájať do misky k syru aj šunku. Jáhlová miska so syrom a žeruchou sa podáva s chlebom alebo iným celozrným pečivom.