Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jáhlová miska so syrom a žeruchou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62089x
Jáhlová miska so syrom a žeruchou

Zdravá, rýchla a chutná desiata so syrom, žeruchou a olivovým olejom nielen pre vegetariánov.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Jáhlová miska so syrom a žeruchou
recept Jáhlová miska so syrom a žeruchou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička žerucha
1 hrsť pšeno
5 dkg tvrdý syr
1 lyžica olivový olej
1 štipka soľ
2 ks jarná cibuľka

Postup prípravy receptu

Hrsť pšena dvakrát sparíme a uvaríme v slanej vode domäkka, asi 10 minút. Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku, na kocky syr a vložíme do misky. Uvarené pšeno scedíme, prepláchneme vodou a pridáme k cibuľke a syra a dôkladne premiešame. Podľa chuti prisolíme a zalejeme lyžicou olivového oleja. Jáhlovou misku so syrom ozdobíme nasekanou žeruchou. Ak nemáme žeruchu, použijeme sekanou pažítku alebo petržlenovú vňať. Pre nevegetariánov je výborné nakrájať do misky k syru aj šunku. Jáhlová miska so syrom a žeruchou sa podáva s chlebom alebo iným celozrným pečivom.

Komentáre k receptu Jáhlová miska so syrom a žeruchou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty