Jablkový želé koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 67792x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
5 lyžíc | olej |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
3 lyžice | cukor krupica |
250 g | polohrubá múka |
50 ml | mlieko |
1 kocka | tvaroh |
na ozdobu: | |
šľahačka | |
1 balíček | vanilkový cukor |
náplň 1: | |
2 lyžice | cukor múčka |
1 ks | smotanový puding |
350 ml | mlieko |
náplň 2: | |
2 lyžičky | Škorica |
750 g | jablko |
250 ml | biele víno |
2 lyžice | cukor krupica |
poleva: | |
1 balíček | tortovej číre želé |
250 ml | šťava z jabĺk |
1 lyžica | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Jablká olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Na panvicu nalejeme víno, pridáme cukor aj jablká a 10 minút je varíme. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť. Tvaroh zmiešame s mliekom, olejom a cukrom. Múku zmiešanú s kypriacim práškom primiešame k tvarohovej zmesi a dobre spojíme. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút na 200 ° C. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, ktorým potrieme upečený korpus. Na neho naukladáme jablká a posypeme škoricou. Odmeriame si 250 ml vínnej šťavy z jabĺk (alebo doplníme vínom), rozmiešame v nej tortovej želé aj cukor a prevaríme. Necháme za občasného miešania trochu vychladnúť. Koláč polejeme želé a necháme stuhnúť. Podľa chuti pocukrujeme, môžeme ozdobiť aj šľahačkou.