Jablkový šťavnatý koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26314x
Výborné cesto s nakrájanými jablkami a posýpkou. Miznú zo stola ešte teplý.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 balíčku | škoricový cukor |
1 lyžica | cukor krupica |
1/2 balíčku | vanilkový cukor |
1 lyžica | citrónová šťava |
500 g | jablko |
cesto: | |
40 g | cukor múčka |
1/2 lyžičky | soľ |
200 g | hladká múka |
1/2 balíčku | Hera |
1 ks | vajcia |
drobenka: | |
maslo | |
cukor | |
polohrubá múka |
Postup prípravy receptu
Na recept použijeme menšie jabĺčka. Olúpaná a zbavená jadrovníkov, nakrájaná na kocky. Premiešame je s krupicovými, škoricovým a vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou. Necháme chvíľu odležať. Medzitým si pripravíme cesto. Heru vymiešame s cukrom a vajcom, Pridáme soľ, múku a vytvoríme cesto. Cestom vyložíme vymazanej a vysypanej menšej formy, vytvoríme vyšší okraj. Jablká rozprestrieme na cesto, zasypeme posýpkou (z cukru, múky a masla). Jablčný šťavnatý koláč pečieme na 190 ° C asi 30 - 35 minút. Podávame teplý aj studený.