Jablkový nárez
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 126726x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | lístkové cesto |
krém: | |
2 balíčky | vanilkový puding |
4 lyžice | cukor krupica |
750 ml | mlieko |
1 balíček | vanilkový cukor |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
5 lyžíc | piškótové omrvinky |
50 g | mleté orechy |
1 balíček | vanilkový cukor |
50 g | hrozienka |
1 kg | jablko |
podľa chuti: | |
mletá škorica |
Postup prípravy receptu
Jablká olúpeme, zbavíme jadier a nastrúhame nahrubo. Polovicu lístkového cesta rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 220 ° C. Cesto posypeme drvenými piškótami, pokladieme jablkami, propláchnutými hrozienkami, mletými orechmi, posypeme vanilkovým cukrom a poprášime mletou škoricou. V mlieku rozmiešame pudingový prášok, oba cukry a za stáleho miešania chvíľku povaríme do zhustnutia. Krémom prelejeme pripravený základ múčnika a všetko zakryjeme zvyšným rozváleným cestom. Vrch jablčného nárezu potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme dozlata.