Jablkový kompót so škoricou
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 67954x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
600 g | jablko |
podľa chuti: | |
4 - 6 lyžíc | cukor krupica |
klinček | |
1 ks | celá škorica |
podľa potreby: | |
voda | |
1 - 2 ks | citrón |
Postup prípravy receptu
Jablká rozštvrtíme a semien vykrojíme. Z citróna vytlačíme šťavu, prípadné kôstky vyberieme. Citrónovou šťavou podľa chuti okyselíme vodu. Jablká dáme do hrnca a zalejeme kyslou vodou tak, aby boli potopené. Podľa chuti prisladíme, dáme škoricu, klinčeky a jablká uvaríme domäkka. Hotový jablkový kompót so škoricou necháme vychladnúť. Jablkový kompót so škoricou podávame k pečeným a vyprážaným mäsám a pečené hydine.