Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jablkový koláč so smotanovým prelivom

  • múčniky
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9926x
Jablkový koláč so smotanovým prelivom

Trochu pracnejšie, ale o to viac chutnejšie jablkový koláč.

vytlačiť recept Jablkový koláč so smotanovým prelivom
recept Jablkový koláč so smotanovým prelivom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

50-60 ml voda
1 ks vajcia
150 g maslo
15 g cukor kryštál
2 štipky soľ
300 g hladká múka

náplň:

25 g škoricový cukor
70 g cukor
600 g olúpané jablko
20 g vanilkový cukor
100 ml smotana na šľahanie
100 ml plnotučné mlieko
2 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Múku zmiešanú so soľou a cukrom prepracujeme s maslom, vajcom a vodou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu v chladničke. Potom z cesta vyvaľkáme podľa tvaru a veľkosti formy plát o hrúbke asi 4 mm. Plát vložíme do formy (vrátane postranných stien) a cesto na niekoľkých miestach ľahko prepichneme vidličkou. Cesto uložené vo forme ešte necháme asi pol hodiny v chladničke. Olúpané jablká nakrájame na plátky a potom je pokladieme pekne na cesto, posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry na 20 minút. Medzitým si vyšľaháme vajíčka s cukrom, mliekom a smotanou. Vznikne preliv, ktorým rozpečenie koláč zalejeme a pečieme ešte ďalších 20 minút. Jablkový koláč sa smotanovým prelivom sa podáva vlažný, ale rovnako chutí aj studený.

Komentáre k receptu Jablkový koláč so smotanovým prelivom (1 komentár)

  • Jarmila 12.November 2011 16:08

    Dnes som skusala prvy krat tento recept,lebo ostatne skoro vsetky poznam.(Do prelivu som pridala este tvaroh).JE FANTASTICKY!!!!:-*.DAKUJEM ZA RECEPT!

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty