Jablkový koláč so salkom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 55616x
Sladký a vláčny je tento koláč. Recept zvládnu aj začiatočníci.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cestíčko: | |
150 g | hladká múka |
100 g | cukor krupica |
5 ks | žĺtok |
4 lyžice | horúca voda |
5 ks | bielok |
náplň: | |
1,3 kg | jablko |
3 lyžičky | škoricový cukor |
1 balíček | vanilkový cukor |
poleva: | |
1 konzerva | salka |
250 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Než začneme zadělávat na koláč, dáme do vody konzervu so šálkou. Varíme 2 hodiny. Jablká zbavíme šupiek a vykrojíme jadrovník. Postupne v mixéri jablká nastrúhame. Cesto pripravíme tak, že žĺtky vyšľaháme s cukrom a horúcou vodou do peny. Ručne primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec penu z bielkov. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Na dno formy dáme nastrúhané jablká, posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom. Cesto vlejeme na jablká a dáme piecť. Pečieme v predhriatej rúre 40 minút pri 175 ° C. Po upečení vyklopíme jablkový koláč so šálkou tak, aby jablká boli navrchu a cesto dole. Vychladnuté salka natrieme na povrch koláča a necháme stuhnúť.
Komentáre k receptu Jablkový koláč so salkom (2 komentáre)
-
bozena Jasenakova
12.February 2015 18:11
vyzerá dobre ale čo s tým 250gmasla asi zmiešať s tým salkom?
-
božena
12.February 2015 18:09
a čo s tým 250g masla