Jablkový dezert
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 36653x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | vanilkový pudingový prášok |
0,5 ks | citrón |
500 ml | vriacej voda |
4 ks | jablko |
2 - 3 lyžíc | med |
Postup prípravy receptu
Umytá jablká zbavíme jadrovníkov, olúpeme a nastrúhame nahrubo. Jablká podusíme s 200ml vody, citrónovou šťavou a medom domäkka. Prilejeme pudingový prášok rozmiešaný v 300ml vody a varíme asi 2 minúty. Medzitým si vypláchneme dezertné misky studenou vodou a vyložíme dno piškóty. Hotový puding nalejeme do misiek na piškóty a posypeme Granko. Jablčný dezert potom podávame studený alebo teplý. Záleží na chuti.