Jablkový chlebíček
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 46775x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | rum |
300 g | strúhaná jablká |
1 ks | prášok do pečiva |
80 g | maslo |
60 g | mleté orechy |
200 g | práškový cukor |
2 ks | vajcia |
250 g | polohrubá múka |
poleva: | |
200 g | práškový cukor |
2 lyžice | rum |
2 lyžice | horúce mlieko |
Postup prípravy receptu
Žĺtky, väčšiu časť cukru a maslo vyšľaháme do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zašľaháme do neho zvyšok cukru.Jablka očistíme a nastrúhame nahrubo. Do žĺtkovej peny pridáme mleté orechy, rum, jablká a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme pred tým vymazali a vysypali strúhankou. Pečieme na 170 stupňov asi 45 minút. Po upečení jablkový chlebíček vyklopíme a po vychladnutí polejeme polevou. Polevu pripravíme vyšleháním horúceho mlieka s rumom a cukrom.