Jablkové lievance
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 86717x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | hladká múka |
1/2 kg | jablká |
3 ks | vajcia |
3 lyžice | cukor |
300 ml | mlieko |
kypriaci prášok | |
na obalenie: | |
škoricový cukor | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme, oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľaháme sneh. Jablká olúpeme a nastrúhame. Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme jablká, mlieko a múku, do ktorej sme pridali na špičku noža kypriaceho prášku. Cesto premiešame, vmiešame sneh. Lyžicou kladieme cesto do vymasteného lívanečníku a smažíme z oboch strán. Teplé jablkovej palacinky obaľujeme vo škoricový cukor.
Komentáre k receptu Jablkové lievance (1 komentár)
-
Monika
25.February 2013 15:37
Robím ich už niekoľko rokov. Môžu sa posýpať aj orechami s cukrom alebo makom. Keď ich ozdobíme šľahačkou tak je to až mňámmmmmmm.