Jablkové knedle
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 70341x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
12 dkg | hrubá múka |
6 dkg | maslo |
3 ks | jablko |
1 štipka | soľ |
1 lyžica | cukor krupica |
25 dkg | mäkký tvaroh |
1/2 ks | citrón |
2 ks | vajcia |
príloha: | |
maslo | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Jablká olúpeme, nakrájame na kocky, pocukrujeme, pokvapkáme citrónom a necháme chvíľu odležať. Medzitým si pripravíme cesto. V mise trieme maslo so soľou, tvarohom a vajciami. Potom vmiešame múku a nakoniec jablká. Vytvarujeme knedle, ktoré varíme asi 20 minút v pare. Jablkový knedle podávame posypané opraženou strúhankou a poliate roztopeným maslom.