Jablkové hrudky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 54643x
Recept z pár ingrediencií a pripravený za krátku dobu. Hodnotné jedlo, ktoré ocenia hlavne deti, ale aj my dospelí si pochutíme.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
300 g | hrubá múka |
1 lyžička | Škorica |
2 lyžice | citrónová šťava |
500 g | jablko |
2 lyžičky | vanilkový cukor |
na obalenie: | |
hladká múka | |
podľa chuti: | |
maslo | |
kakao | |
cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Jablká očistíme a nastrúhame. Dáme do misy, kde jablká zasypeme hrubou múkou. Pridáme mletú škoricu a vanilkový cukor. Zmes necháme dve hodiny odležať. Po dvoch hodinách pridáme k zmesi vajcia a šťavu z citróna. Vo väčšom hrnci dáme variť vodu. Z pripravenej zmesi tvoríme lyžičkou hrudky, ktoré obaľujeme v hladkej múke a hádže do jemne vriacej vody. Keď všetky hrudky vyplávajú, scedíme ich a necháme odkvapkať. V malom kastrůlku si speníme maslo. Pripravené jablkovej hrudky dáme na tanier, polejeme maslom, posypeme cukrom, kakaom a môžeme podávať.