Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jablkové hrudky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 54643x
Jablkové hrudky

Recept z pár ingrediencií a pripravený za krátku dobu. Hodnotné jedlo, ktoré ocenia hlavne deti, ale aj my dospelí si pochutíme.

vytlačiť recept Jablkové hrudky
recept Jablkové hrudky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

300 g hrubá múka
1 lyžička Škorica
2 lyžice citrónová šťava
500 g jablko
2 lyžičky vanilkový cukor

na obalenie:

hladká múka

podľa chuti:

maslo
kakao
cukor múčka

Postup prípravy receptu

Jablká očistíme a nastrúhame. Dáme do misy, kde jablká zasypeme hrubou múkou. Pridáme mletú škoricu a vanilkový cukor. Zmes necháme dve hodiny odležať. Po dvoch hodinách pridáme k zmesi vajcia a šťavu z citróna. Vo väčšom hrnci dáme variť vodu. Z pripravenej zmesi tvoríme lyžičkou hrudky, ktoré obaľujeme v hladkej múke a hádže do jemne vriacej vody. Keď všetky hrudky vyplávajú, scedíme ich a necháme odkvapkať. V malom kastrůlku si speníme maslo. Pripravené jablkovej hrudky dáme na tanier, polejeme maslom, posypeme cukrom, kakaom a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Jablkové hrudky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty