Jablková žemľovka pre dojčatá a batoľatá
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 25780x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | jablko |
150 ml | dojčenské mlieko s vanilkovou príchuťou |
1 ks | žĺtok |
1 ks | rožok alebo bezlepkové biele pečivo |
1 štipka | Škorica |
Postup prípravy receptu
Rožok nakrájame na malé kúsky a zalejeme ho vlažným mliekom. Rovnomerne do zmesi vmiešame žĺtok. Jablko nastrúhame a premiešame sa zmäknutými rožkom, pridáme štipku škorice. Zapekaciu misku vymažeme olejom alebo vyložíme papierom na pečenie, vložíme do nej pripravenú zmes a pečieme asi 30 minút pri 180 ° C. Takto pripravenú jablkovou žemľovku podávame tým najmenším.