Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jablková torta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62086x
Jablková torta

Sladké jablíčkové pohostenie k popoludňajšej káve.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Jablková torta
recept Jablková torta
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

250 g polohrubá múka
1 balíček prášok do pečiva
1 lyžica rum
200 g cukor múčka
2 ks vajcia
80 g maslo
50 g orechy
300 g jablko

na ozdobu:

strúhaná čokoláda

podľa potreby:

maslo na vymastenie
múka na vysypanie

poleva:

3 lyžice vriacej mlieko
2 lyžice rum
300 g cukor múčka

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Jablká olúpeme a nastrúhame. Tortovú formu vymastíme a vysypeme. Žĺtky, väčšiu časť cukru a maslo vymiešame do peny. Potom pridáme mleté orechy a rum. Jablká spolu s múkou a práškom do pečiva vmiešame do žĺtkovej hmoty. Pridáme tuhý sneh z bielkov, do ktorého sme zašlehali zvyšok cukru. Cesto rovnomerne rozlejete do pripravenej tortovej formy av predhriatej rúre pomaly upečieme. Upečený korpus necháme vychladnúť a vyklopíme ho. Pripravíme si rumové polevu. Vriacej mlieko vymiešame s práškovým cukrom a rumom úplne dohladka. Polevou prelejeme jablkový tortu aj jeho boky a posypeme čokoládou. Jablčný tortu zdobíme podľa chuti a fantázie. Môžeme použiť potrebné mesiačiky mandarínok, rumové pralinky či cukrovej perličky. Pred podaním môžeme prizdobiť aj šľahačkou.

Komentáre k receptu Jablková torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty