Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Jablká so škoricou

  • přílohy k moučníku
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25011x
Jablká so škoricou

Recept na konzerváciu jabĺk so škoricou a klinčekmi.

vytlačiť recept Jablká so škoricou
recept Jablká so škoricou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 l voda
1 lyžica kyselina citrónová
8-9 kg jablko

nálev:

2,5 - 3 l voda
1 kg cukor krupica
2 - 3 ks celá škorica
24 - 28 ks klinček

Postup prípravy receptu

Očistená jablká olúpeme, rozkrojíme, zbavíme semien a nakrájame na mesiačiky alebo väčšie kocky. Jablká hádže do vody zmiešané s kyselinou citrónovou (octom), ktorá zabráni zhnednutie. Vodu s cukrom, škoricou a klinčekmi dôkladne premiešame, uvedieme do varu a 5 minút prevaríme. Jablká necháme na sitku odkvapkať a potom ich naukladáme do umytých suchých pohárov. Pracujeme postupne, keď jednu časť máme vo vode, druhá sa sušia a tretia je už v pohároch. Jablká zalejeme teplým nálevom, pričom do každej pohára dáme 2 klinčeky a kúsok škorice. Hrdlo pohára osušíme a pohári ihneď zavíčkujeme. Poháre naskladáme do zavařovacího hrnca, uvedieme do varu a sterilizujeme 20 minút na 90 ° C. Horúce poháre vyberieme na deku hore dnom a necháme zabalené do druhého dňa vychladnúť. Nálev je na jednu dávku zavařovacího hrnca, 12 - 14 pohárov (700ml).

Komentáre k receptu Jablká so škoricou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty