Jablčné wafle
- múčniky
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 72290x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
3 ks | vajcia |
100 g | nastrúhané jablko |
3 lyžice | mlieko |
130 g | polohrubá múka |
1 štipka | soľ |
100 g | maslo |
1 lyžička | prášok do pečiva |
na ozdobu: | |
2 dl | smotana na šľahanie |
1 lyžička | škoricový cukor |
Postup prípravy receptu
Maslo rozohrejeme a medzitým si oddelíme žĺtky od bielkov. Jabĺčka olúpeme a nahrubo nastrúhame. Žĺtky našľaháme s rozohriatym maslom, ošúpanými nastrúhaným jablkami a soľou. Ľahko vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a pevne ušľahaný sneh z bielkov. Cesto po častiach lejeme na vaflovacie panvicu, uzavrieme a dozlata upečieme. Jablkové vafle podávame teplé, ozdobené šľahačkou a škoricovým cukrom.