Jablčné víno
- nápoje
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 160998x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | vinné kvasinky |
voda | |
3,7 l | jablkový mušt |
1/2 balíčku | živná soľ |
1/2 kg | cukor kryštál |
Postup prípravy receptu
Z jabĺk si necháme v lisovni pripraviť mušt. Do 5 litrové fľaše nalejeme 3,7 litra muštu, prisypeme cukor, kvasinky a živnú soľ. Fľaša zarobíme fólie z regenerovanej celulózy s gumičkou tak, aby vzduch mohol unikať zvnútra, ale nemohol dovnútra. Šťavu necháme niekoľko dní kvasiť.
Šťavu potom stočíme do inej fľaše, doplníme vodou až po hrdlo a zarobíme rovnakým spôsobom. Môžeme použiť aj kvasné uzávery. Takto pripravené víno necháme kvasiť ešte niekoľko týždňov.
Komentáre k receptu Jablčné víno (1 komentár)
-
halan stefan
25.August 2019 15:09
na kolko mesiacov alebo rokov vidzi toto vino.