Jablčné uzlíky
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 53439x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 ks | orechy vlašské |
1 ks | vajcia |
24 lyžičiek | perník strúhaný |
2 ks | jablká |
250 g | múka polohrubá |
2 lyžice | cukor múčka |
24 lyžičiek | marmeláda |
1 balíček | tuk Hera |
1 balíček | tvaroh |
Postup prípravy receptu
Z Hery, tvarohu a múky vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť. Zatiaľ si pripravíme jabĺčka. Zbavíme je tane a nakrájame na kúsky asi 2x2x2 cm. Je docela dobré, jablká ošúpať, ale nie je to nutné. Cesto vyvaľkáme na placku 2 mm hrubým a nakrájame na štvorčeky tak 8x8 cm. Z uvedenej dávky ich je asi 24 ks. Na štvorček dáme tri kúsky jablka, lyžičku marmelády, lyžičku strúhaného perníku. Rohy štvorčeka zdvihneme a spojíme, aby nám ste predišli rozliatiu marmeláda. Kladieme na plech, potrieme ušľahaným vajcom a navrch dáme štvrtku orecha. Pečieme na 170 stupňov dozlata. Ešte teplé jablčnej uzlíky pocukrujeme.