Jablčné plátky v hodvábnom župane
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 75990x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | jablko |
cestíčko: | |
1 dl | voda |
125 g | hladká múka |
1 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
ľadová voda | |
sirup: | |
125 ml | voda |
50 g | med |
2 lyžice | olej |
70 g | cukor |
Postup prípravy receptu
V mise zmiešame múku, vajcia a vodu. Vypracujeme hustejšie cesto. Jablká olúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na tenšie plátky. Každý plátok namočíme v cestíčku. Pripravené jablčné plátky v cestíčku osmažíme v rozpálenom oleji a osmaženej ich dáme odkvapkať na servítku. Pripravíme si sirup. V malom rajnice rozohrejeme olej, vodu a cukor. Ohrievame asi 5 minút na nízkom plameni, než sa cukor rozpustí. Nakoniec pridáme med a varíme do zhustnutia. Jablkové plátky máčame v sirupe, potom je ponoríme do ľadovej vody, kde ich necháme niekoľko sekúnd, a odkvapkané je preložíme na servírovací misu.